Verslaving? Spelen moet leuk blijven!

Spelen moet vooral leuk blijven en mag niet je leven beheersen. Als het spel echt onmisbaar is geworden in je leven en als je er te veel geld aan uitgeeft, dan kan spelen de oorzaak worden van heel wat problemen.

Tips

  • Leg limieten op
  • Bepaal op voorhand hoe lang je zal spelen en hou je hier aan
  • Heb continue zicht op hoeveel je speelt en voor hoeveel geld. Kans op verliezen is groter dan kans op winnen.
  • Verloren geld kan je NIET terugwinnen, probeer dit dan ook niet
  • Speel niet met je volledige gewonnen bedragen
  • Leen geen geld van vrienden of familie

Je wordt niet van de ene op de andere dag verslaafd, dit gebeurdt geleidelijk aan. Eerst zal het nog een bescheiden bedrag zijn, dan iets hoger en uiteindelijk ga je geld lenen van vrienden, familie om toch maar te kunnen blijven spelen, wat dit ook mag kosten. Wat eerst een gewoon leuk spelletje was, wordt uiteindelijk iets wat je leven gaat beheersen en waar je niet meer zonder kunt en dus dat je verslaafd bent. Om juist te weten of je veslaafd bent, kan je dit via een simpele test nagaan op www.kenuwlimieten.be
Vergeet niet dat er oplossingen voorhanden zijn om van je verslaving af te geraken en om terug een sociaal leven op te bouwen.

Controle houden Om van je gokverslaving af te geraken en je sociaal leven weer op te nemen, mag je niet twijfelen op erover te praten met je vrienden, familie, huisdokter of met contact op te nemen metn een gespecialiseerd centrum ivm gokverslaving.

Je kan bellen naar het gratis nummer van SOS Gokken: 0800/35.777
Daar zal men vooral luisteren en je doorverwijzen.

Dit noodnummer is 24/7 bereikbaar en biedt zowel aan spelers als aan hun naasten informatie en doorverwijzingen. ook aan gezondheidswerkers wordt er informatie verstrekt. De mensen aan de andere kant van de lijn worden ook continue bijgeschoold (competenties en veiligheid) en handelen volgens een specifiek vastgesteld protocol.

Je kunt ook contact opnemen met de volgende centra of naar een gratis hulpdienst gaan

Kliniek voor Speel en andere gedragsverslaving UZ Brugmann
Van Gehuchtenplein 4 - 1200 Brussel - Tel: 02/477.27.77
www.gokkliniek.be

Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg VAGGA
Boomgaardstraat 7 - 2018 Antwerpen - Tel: 03/256.91.41
www.vagga.be

VGGZ CAD Limburg
Salvatorstraat 25 - 3500 Hasselt - Tel: 011/27.42.98
www.cadlimburg.be

Vrijwillige zelfuitsluiting
Om je tegen jezelf te beschermen, kan je ook via de website van de kansspelcommissie, www.gamingcommission.be jezelf uitsluiten.
Onder de rubriek 'De bescherming van de speler' kan je alle nodige informatie vinden over www.gokhulp.be.
Dit is een volledig gratis en anoniem zelfhulpprogramma met alle inlichtingen omtrent vrijwillige zelfuitsluiting. Sinds 2004 beschikt België over een 'Excluded Persons Information System' (EPIS).
Alle speelkantoren, online casino's en online weddenschappen zijn gekoppeld aan dit electronisch systeem en ontzeggen je de toegang eens je hier in geregistreerd staat.
Belangrijk om te weten, ook een derde, je partner bijvoorbeeld, kan zo'n toegangsverbod aanvragen bij de kansspelcommissie.

>